Tom Barbereau

Functie:
Scientist Specialist Digital Society

Mijn naam is Tom Barbereau en ik ben Digital Society Scientist Specialist bij de afdeling Strategy & Policy van TNO Vector. Ik heb een passie voor de impact van disruptieve technologieën op organisaties en de maatschappij.


Ik ben opgeleid in sociale wetenschappen (MSc) en management van informatiesystemen (PhD) en breng wetenschappelijke expertise in op het gebied van disprutieve technologieën vanuit een interdiciplinair perspectief. Mijn werk richt zich vooral op bestuurskwesties en de implicaties daarvan voor het ontwerp van technologie, de afstemming op de doelen van organisaties en de bredere impact op de samenleving.

Ik heb bijgedragen aan onderzoek naar blockchain (gedecentraliseerde financiering), identiteitsbeheer en de metaverse. Dit is gepubliceerd in toonaangevende academische tijdschriften op het gebied van onder andere sociologie, bestuurskunde en rechten.

TOP PUBLICATIES

Barbereau, T., Smethurst, R., Papageorgiou, O., Sedlmeir, J., & Fridgen, G. (2023). Decentralised Finance’s timocratic governance: The distribution and exercise of tokenised voting rights. Technology in Society, 73, 102251.

Barbereau, T., & Bodó, B. (2023). Beyond financial regulation of crypto-asset wallet software: In search of secondary liability. Computer Law & Security Review, 49, 105829.

Weigl, L., Barbereau, T., & Fridgen, G. (2023). The construction of self-sovereign identity: Extending the interpretive flexibility of technology towards institutions. Government Information Quarterly, 40(4), 101873.