Harry van der Weijde

Harry van der Weijde

Functie:
Senior onderzoeker
Harry van der Weijde

Ik ben Harry van der Weijde, senior wetenschappelijk onderzoeker bij TNO Vector. In mijn dagelijks werk help ik beleidsmakers, investeerders, en andere stakeholders om na te denken over de toekomst van onze energiesystemen, en vooral over de infrastructuur die daar voor nodig is.


Ik heb een achtergrond in toegepaste economie en ben gespecialiseerd in de toepassing van micro-economische modellering en analyse op transport- en energiesystemen, met speciale aandacht voor beslissen onder onzekerheid. Vaak gebruik ik daarvoor kwantitatieve modellen, of help ik bij het interpreteren van kwantitatieve informatie.

Ik krijg veel energie als ik samen met andere kennisinstellingen, beleidsmakers, of marktpartijen gezamenlijke oplossingen kan bedenken die echt leiden tot versnelling van de klimaattransitie.  De klimaattransitie is ook een economische transitie, met economische uitdagingen maar ook veel nieuwe kansen. Mijn impact bereik ik door belangrijke beslissers de informatie en tools te geven die ze nodig hebben om meer van deze kansen te creëren en te benutten.