Hettie Boonman

Hettie Boonman

Functie:
Onderzoeker economie
Hettie Boonman

Ik ben Hettie Boonman en ben onderzoeker Economie bij TNO. Een van mijn kernwerkzaamheden bij TNO zijn economische en milieueffectbeoordelingsmodellen, waarbij ik beleidsscenario's modelleer met een Computational General Equilibrium model, EXIOMOD.


Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een ruimtelijk evenwicht model, ORANGE. Dit model stelt ons in staat om ook (ruimtelijke) verdelingseffecten van beleidsmaateregelen en gedragsveranderingen in kaart te brengen.

Ik heb een Ph.D. graad in Economie en een Master of Science graad in Economie, en 'Quantitative Finance and Actuarial Sciences', van de Universiteit van Tilburg. Het onderzoeksgebied van mijn Ph.D. ligt op het snijvlak van industriële organisatie en reële optie theorie. Het onderzoek richtte zich op het bepalen van optimale investeringsbeslissingen in een onzekere markt.

Binnen mijn werk hoop ik op een kwantitatieve manier inzicht te geven in de wereld van morgen, zodat de keuzes van vandaag onderbouwd gemaakt kunnen worden.

TOP PUBLICATIES

Klein aantal windmolens veroorzaakt fors deel van woningwaardeverliezen - ESB

Macroeconomic and environmental impacts of circular economy innovation policy - ScienceDirect

De echte waarde van een investering in schone energie: de Real Options Value - Energy.nl

Samenwerken met TNO heeft positieve impact op bedrijven - ESB