Geiske Bouma

Geiske Bouma

Functie:
Senior onderzoeker ruimte, transities en stedelijke innovatie
Geiske Bouma

Ik ben Geiske Bouma, senior onderzoeker op het vlak van ruimte, transities en stedelijke innovatie bij TNO Vector. In mijn werk, met een specialisatie in ruimtelijke ontwikkeling en governance innovatie, richt ik me op stedelijke vraagstukken en de verbinding naar beleid en bestuur.


Binnen TNO Vector ben ik actief op het projectportfolio rond Klimaatneutrale en Slimme Steden. Dit omvat projecten die gaan over de energietransitie, mobiliteitstransitie, gezonde leefomgeving en dit combineer ik met het ondersteunen van beleidsontwikkeling op lokaal, regionaal en nationaal/EU niveau.

Juist in de steden komen alle opgaven samen, is de druk op de ruimte groot en vraagt dit samenwerking tussen partijen en over domeinen heen. Ik ontwikkel aanpakken en werkwijzen in samenwerking met verschillende steden, om de steden te helpen versnellen om hun klimaatneutrale doelen te bereiken. Die samenwerking, het aanpakken van de uitdagingen, de verbinding zoeken vanuit inhoud én proces, daar krijg ik energie van.