Frank Berkers

Frank Berkers

Functie:
Senior scientist
Frank Berkers

Sinds 2008 werk ik met TNO, als lead scientist networked business modelling, aan aanpakken voor business modellen en besluitvorming voor innovaties waarbij meerdere organisaties betrokken zijn. Omdat deze tijd van grote veranderingen, juist in het bedrijfsleven, vraagt om goede en betrouwbare ondersteuning van samenwerking. Voorbeelden hiervan zijn de Value Case Methodologie en Collaborative Business Modelling.

Ik heb gewerkt aan honderden projecten en initiatieven in verschillende sectoren, zoals mobiliteit, ICT, procesindustrie, agricultuur en zakelijke dienstverlening en op regionaal en internationaal niveau. Daardoor kan ik goed verbanden leggen.

Een logisch verlengstuk is dat ik ook lector Business for Societal Transition aan Hogeschool Rotterdam ben. Vanuit die rol draag ik bij aan de vernieuwing van het economisch onderwijs.

Ik ben er trots op dat ik initiatiefnemer, inhoudelijk coördinator en trainer ben in TNO’s strategisch initiatief Orchestrating Innovation. Dat is een aanpak die ingezet wordt om ecosystemen duurzaam te organiseren om echt maatschappelijke impact te maken met innovatie. We werken, ook samen met partner Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management, aan de training en de community van orchestrators.

Voordat ik in 2008 bij TNO kwam werken, gaf ik leiding aan een bv van marketingonderzoeksorganisatie SKIM, was ik analist bij ABN AMRO bank, en ICT consultant bij TENS. In 1998 haalde ik mijn diploma econometrie / operations research aan Universiteit Maastricht. Eind 2023 promoveer ik aan TU Eindhoven op het onderwerp digitale platform strategie en business modellen.